|
Bakkerijbloem
Bevat steeds een dosis ascorbinezuur
(vitamine C) eventueel aangevuld met mout,
amylasen en/of gluten. De dosis van deze
correctoren kan variëren van oogstjaar tot
oogstjaar en wordt toegevoegd om de
kwaliteit en de bakwaarde van de bloem jaar
in jaar uit constant te houden.
Naast het eiwitgehalte is hier ook het
vochtgehalte een bepalende
kwaliteitsparameter. Bijvoorbeeld: gedroogde
bloem zal een hoger rendement opleveren.
Sommige soorten bevatten bovendien
componenten die de vershouding van het brood
in sterke mate verbeteren.
Toepassing: wit brood, boerenbrood,
stokbrood, toastbrood, piccolo’s, pistolets,
pittabroodjes
Bijvoorbeeld: Baccara, King, Mistral
Pure Bloem
Bevat geen enkele toevoeging van
ascorbinezuur (vitamine C) , mout, enzymen
of andere additieven. De verschillende
kwaliteiten zijn te herkennen in stijgend
eiwitgehalte.
Toepassing: biscuiterie, wafels,
pannenkoeken, pizza, koekjes, bladerdegen
Bijvoorbeeld: Biflor, Bilux, Bired.
|