|
Bruinmeel
Bruin meel is geschikt voor bruin of
gedeeltelijk volkoren brood. Het bestaat
logischer wijze uit een mengeling van witte
bloem en volkorenbloem of zemelen.
Niet alleen de hoeveelheid volkorenbloem of
zemelen bepaalt het uitzicht van het brood,
maar ook de mate waarin het meel of de
zemelen vermalen zijn (grof / fijn).
Bovendien kan er aan deze soorten een
natuurlijke kleurstof als gebrande mout
toegevoegd worden om het een intensere kleur
te geven
Bijvoorbeeld: Natural Natuur, Natural Petrus
Volkorenmeel
Volkoren meel is meel dat verkregen wordt
door de gehele graankorrel integraal te
vermalen. Dit kan zowel heel grof als heel
fijn zijn, of zelfs een mengeling van een
grove en een fijne maling. Een tweede manier
om volkorenmeel te maken is om aan witte
bloem weer de oorspronkelijke hoeveelheid
zemelen en kiemen toe te voegen. Het
voordeel van deze tweede manier is dat er
veel meer varianten in grofheid of fijnheid
mogelijk zijn.
Bijvoorbeeld: Natural Fijn, Natural Grof
|