|
Graanvarianten
Door toevoeging van een “vreemde” graansoort
zoals spelt, boekweit en rogge hebben deze
soorten extra nutritionele waarde en
onderscheiden deze zich in het gamma van uw
bakkerij.
Spelt
Krachtige graansoort met een hoge
voedingswaarde. Spelt bevat net als tarwe
gluten maar deze zijn van een andere
samenstelling. Spelt is licht verteerbaar en
is een bron van vitamine E, B en mineralen
zoals ijzer, magnesium en fosfor. Speltbloem
bevat in tegenstelling tot tarwebloem een
hoger gehalte aan voedingsstoffen, het is oa
een bron van vezels.
Bijvoorbeeld: Speltbloem, Speltvolkorenmeel
Boekweit
Boekweit is geen graan en bevat bijgevolg
geen gluten. Het is een goede bron van
magnesium, kalium en fosfor.
Bijvoorbeeld: Boekweitmeel
Rogge
Dit zeer smaakvolle graan bevat minder
gluten dan tarwe. Roggemeel is rijk aan
vezels.
Bijvoorbeeld: Roggebloem, Roggemeel,
Roggemeel T170 |